Quantcast
Call of Duty-ster Nickmercs spreekt zich uit over Twitch-bancrisis
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Call of Duty-ster Nickmercs spreekt zich uit over Twitch-bancrisis

Jun 28, 2024 12:49 PM

Nickmercs, een bekende Call of Duty streamer van FaZe Clan, is tijdelijk verbannen van Twitch wegens het gebruik van het denigrerende woord "tranny" tijdens een livestream. Het incident leidde tot een onmiddellijke ban, aangezien Twitch strikt optreedt tegen haatdragend, discriminerend, en intolerant gedrag. Nickmercs heeft gereageerd met een tweet waarin hij erkent de term te hebben gebruikt, en sarcastisch aangaf in de toekomst een andere respectloze term te gebruiken. Dit is niet de eerste keer dat hij in opspraak komt; in juni 2023 werd zijn Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone skin verwijderd na het plaatsen van een anti-LGBTQ+ tweet. Ondanks zijn excuses en inspanningen om afstand te nemen van omstreden collega-streamer Dr Disrespect, is het nog onduidelijk hoe lang de ban zal duren. Twitch's richtlijnen bieden geen ruimte voor gedrag dat enige vorm van discriminatie of geweld promoot.

Waarom is Nickmercs verbannen van Twitch?

Nickmercs is verbannen van Twitch omdat hij een denigrerend woord gebruikte tijdens een livestream, wat als haatdragend en discriminerend wordt beschouwd volgens Twitch's Community Guidelines.

Nickmercs, echte naam Nick Kolcheff, is een prominente Call of Duty streamer met meer dan 6,7 miljoen volgers op Twitch. Hij staat bekend om zijn gameplayvideos en heeft in de loop der jaren een grote fanbase opgebouwd. Call of Duty is een populaire first-person shooter ontwikkeld door Infinity Ward en uitgegeven door Activision. De reeks, die zijn debuut maakte in 2003, heeft talloze vervolgen en spin-offs voortgebracht, waaronder de recente Modern Warfare en Warzone titels waar Nickmercs bekend om is geworden. De franchise heeft wereldwijd miljoenen spelers en blijft een van de bestverkopende en meest invloedrijke videogame series ooit.Samira Khan avatar
Geschreven door:

Samira Khan

Samira Khan is een verhalenenthousiast met een scherp oog voor storytelling in spellen. Haar literaire benadering van gamekritiek onderzoekt thema's, karakterontwikkeling en plotstructuur, waardoor ze een aanhang krijgt onder gamers die de kunst van het vertellen waarderen.

Lees meer artikelen van: Samira Khan

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen