Quantcast
Critical Role-ster Sam Riegel verslaat kanker
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Critical Role-ster Sam Riegel verslaat kanker

Jul 09, 2024 11:03 AM

Sam Riegel, een prominent lid van Critical Role, heeft onthuld dat hij afwezig was bij het Dungeons & Dragons-kanaal vanwege de diagnose en herstel van kanker. In een video op X/Twitter legde Riegel uit dat hij orofarynxcarcinoom had, beter bekend als amandelkanker. Hij onderging een operatie om zijn amandel, een deel van zijn tong en zachte gehemelte te verwijderen, en onderging vervolgens zes weken bestraling. Ondanks de zware behandeling meldt Riegel dat hij aan de beterende hand is. Hij benadrukt het belang van de HPV-vaccinatie, die kan voorkomen dat deze vorm van kanker zich ontwikkelt.

Wat is orofarynxcarcinoom en hoe wordt het veroorzaakt?

Orofarynxcarcinoom is een type amandelkanker veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Het HPV-virus, dat vaak vanzelf verdwijnt, kan in zeldzame gevallen leiden tot kanker als het onbehandeld blijft. Vaccinatie tegen HPV kan deze vorm van kanker volledig voorkomen.

Sam Riegel is een geliefd figuur binnen de wereld van Dungeons & Dragons en Critical Role. Critical Role is een webserie waarin een groep stemacteurs een doorlopende Dungeons & Dragons-campagne speelt. De show heeft een grote schare fans weten te verzamelen dankzij de boeiende verhalen en dynamische personages, vaak geleid door Riegel's meeslepende vertolkingen.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen