Quantcast
Cyberpunk 2077 vervolg: CD Projekt richt zich op gedurfde sociale kwesties
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Cyberpunk 2077 vervolg: CD Projekt richt zich op gedurfde sociale kwesties

Jun 28, 2024 7:10 PM

CD Projekt Red, de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077, heeft onthuld dat de aankomende sequel, met de codenaam Project Orion, nog verder in zal gaan op maatschappelijke vraagstukken. Volgens associate game director Paweł Sasko was de sociale kritiek in het eerste spel niet uitgebreid genoeg, en dit willen ze verbeteren in de nieuwe game. De ontwikkelaars willen thema’s zoals dakloosheid en de uitbuiting van mensen door megacorporaties dieper verkennen. Het doel voor Project Orion is om de dystopische wereld van Cyberpunk verder uit te breiden en relevanter te maken voor de hedendaagse problemen.

Welke sociale kwesties zal Project Orion aansnijden die Cyberpunk 2077 niet genoeg behandelde?

Project Orion zal naar verwachting dieper ingaan op kwesties zoals de crisis van dakloosheid, de exploitatie van mensen door grote bedrijven, en de groeiende kloof tussen arm en rijk. De ontwikkelaars willen deze thema’s op een meer genuanceerde en diepgaande manier presenteren dan in Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077 heeft een bewogen geschiedenis gehad, vooral bij de lancering in 2020, waar het spel te maken kreeg met verschillende technische problemen en negatieve feedback. Echter, met de release van updates zoals Phantom Liberty en de anime-spinoff Cyberpunk: Edgerunners, heeft CD Projekt Red de weg naar herstel kunnen vinden. De aankomende sequel, Project Orion, zal proberen voort te bouwen op deze verbeteringen door zowel gameplay als verhaal te verrijken.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen