Quantcast
De oceanische planeet van de acolyte: beter dan de Last Jedi connectie
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

De oceanische planeet van de acolyte: beter dan de Last Jedi connectie

Jul 04, 2024 11:01 AM

De showrunner van The Acolyte, Leslye Headland, ontkent dat de onbekende oceaanplaneet in aflevering 6 Ahch-To is, de planeet uit The Last Jedi waar Luke Skywalker in afzondering leefde. In plaats daarvan zou het een diepere connectie kunnen hebben met de Star Wars Legends, specifieker de planeet Bal’demnic. Bal’demnic staat bekend om zijn rijke afzettingen van Cortosis, een zeldzaam metaal dat Qimir, de Stranger, gebruikt om de lightsabers van zijn vijanden te breken. Deze onthullingen geven fans hoop op verdere verkenning van de Sith lore en potentieel iconische Sith Lords. Episode 6 liet fans ook kennismaken met de schimmige achtergrond van Qimir en presenteerde een van de meest stomende scènes in Star Wars tot nu toe, die door veel Reylo-fans wordt gevierd.

Waarom wordt er gedacht dat de onbekende planeet niet Ahch-To is?n

Volgens Leslye Headland is de planeet geen Ahch-To vanwege de aanwezigheid van Cortosis, een zeldzaam metaal dat op deze nieuwe planeet wordt gedolven. Ahch-To daarentegen wordt niet geassocieerd met dit mineraal. De gelijkenissen in terrein en geïsoleerde gevoel waren bewust gekozen, maar de mijnbouw van Cortosis maakt dit onderscheid duidelijk.

The Acolyte is een nieuwste live-action Star Wars-serie op Disney+ die zich richt op de duistere kant van de Force en de mysteries rondom de Sith. Het speelt zich af voor de gebeurtenissen van de Skywalker Saga en biedt een frisse kijk op de minder bekende verhalen binnen de Star Wars mythologie. Deze serie verkent verschillende nieuwe en oude elementen uit de Star Wars-wereld, waaronder personages, planeten en lore die zowel bestaande canon als Legends kunnen verrijken.Samira Khan avatar
Geschreven door:

Samira Khan

Samira Khan is een verhalenenthousiast met een scherp oog voor storytelling in spellen. Haar literaire benadering van gamekritiek onderzoekt thema's, karakterontwikkeling en plotstructuur, waardoor ze een aanhang krijgt onder gamers die de kunst van het vertellen waarderen.

Lees meer artikelen van: Samira Khan

Volg ons


Login or register to join the conversation
N3rdo N3rdo commented on: 2024-07-04 11:24:03
Really interesting to see how The Acolyte is weaving in deeper Star Wars lore with Cortosis and the links to Bal’demnic It's a great nod to the fans who are into the Legends continuity and adds a fresh layer of history to the new series.
Stimpy Stimpy commented on: 2024-07-04 11:18:03
Guess the galaxy isn't done with its Cortosis hype Love how The Acolyte is weaving Legends lore into the main story—gives us old-school fans something to chew on while newcomers get to discover these rich details for the first time.
Miss Peachy Miss Peachy commented on: 2024-07-04 11:12:03
It's refreshing to see detailed attention given to Star Wars lore in The Acolyte, especially with Cortosis playing a key role. Leslye Headland is definitely connecting some intriguing dots that hardcore fans will appreciate.
Bekijk meer artikelen