Quantcast
Dragon Quest 3 Remake: Verbluffende Graphics en Nieuw Verhaal Onthuld
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Dragon Quest 3 Remake: Verbluffende Graphics en Nieuw Verhaal Onthuld

Jul 11, 2024 11:43 AM

Square Enix heeft nieuwe details onthuld over de Dragon Quest 3 HD-2D Remake. Deze remake van de klassieke RPG zal nieuwe verhaalelementen bevatten, prestatietaken en grafische Modi op PlayStation 5 en Xbox Series X en S, en veel meer. Onder leiding van seriemaker Yuji Horii brengt de remake veel verbeteringen terwijl het trouw blijft aan het origineel. Spelers kunnen kiezen tussen verschillende protagonistuiterlijk, drie moeilijkheidsgraden en tal van quality-of-life functies zoals autosaves, een logboek voor NPC-gesprekken en schouderknoppen om gevechten te versnellen. Bovendien ondersteunt het spel 4K resolutie op consoles, maar spelers moeten kiezen tussen deze instelling en een 60 fps prestatiemodus. Dit alles speelt zich af in een HD-2D grafische stijl die doet denken aan Octopath Traveller. De release van de game staat gepland voor 14 november 2024, met daaropvolgend remakes van Dragon Quest 1 en 2 in 2025.

Wat zijn de nieuwe functies in Dragon Quest 3 HD-2D Remake?n

De Dragon Quest 3 HD-2D Remake introduceert nieuwe verhaalelementen, 4K resolutie en 60 fps opties, verschillende protagonistuiterlijk, drie moeilijkheidsgraden, autosaves, versnelde gevechten via schouderknoppen, verschillende cameraposities, een mini-map en een logboek voor NPC-gesprekken waarin de laatste 30 interacties worden opgeslagen. Ook bevat de game dag- en nachtcycli en harige wezens die in steden kunnen verschijnen.

Dragon Quest 3 HD-2D Remake is een remake van de oorspronkelijke Dragon Quest III die in 1988 werd uitgebracht. De game maakt gebruik van de HD-2D grafische stijl die werd geïntroduceerd met Octopath Traveller in 2018. Deze stijl combineert 2D-personages met hoogwaardige 3D-achtergronden en brengt een nostalgische charme terwijl hij moderne technische verbeteringen implementeert. Het origineel speelde een belangrijke rol in het populariseren van turn-based RPGs en wordt nog steeds beschouwd als een klassieker binnen het genre.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen