Quantcast
Eerste gamer-heilige die door de Katholieke Kerk wordt heilig verklaard
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Eerste gamer-heilige die door de Katholieke Kerk wordt heilig verklaard

Jul 01, 2024 9:09 PM

De Katholieke Kerk staat op het punt om zijn eerste gamer-heilige te kanoniseren: Carlo Acutis. Carlo Acutis, een Italiaanse tiener die in 2006 overleed aan leukemie, zal de eerste millennial-heilige van de Katholieke Kerk worden. Geboren in 1991 in Londen, verhuisde hij al vroeg naar Milaan. Acutis stond bekend om zijn liefdadigheidswerk en zijn toewijding aan technologie, waaronder het documenteren van katholieke wonderen op een door hem ontworpen website. Ondanks zijn liefde voor videogames zoals Halo, Mario, en Pokemon, beperkte hij zichzelf tot een uur gamen per week om verslaving te voorkomen. Zijn heiligverklaring werd versneld door zijn populariteit onder jongeren en de erkenning van twee wonderen die aan hem worden toegeschreven: de genezing van een Braziliaanse jongen met een ernstige geboorteafwijking en een Costa Ricaans meisje met hoofdtrauma.

Waarom is Carlo Acutis belangrijk voor de Katholieke Kerk?n

Carlo Acutis is belangrijk voor de Katholieke Kerk omdat hij zowel de eerste millennial- als de eerste gamer-heilige is. Zijn heiligverklaring helpt de Kerk om beter aan te sluiten bij jongere generaties en digitale bewoners, wat cruciaal is voor het behoud van hun betrokkenheid en geloof in een snel veranderende digitale wereld.

Acutis' bijdrage aan de technologie en zijn inzet om wonderen te documenteren, leverde hem de bijnaam "God's influencer" op. Zijn voorbeeld als zowel een devotionele katholiek als een verantwoordelijke gamer kan jongeren inspireren om een evenwicht te vinden tussen moderne technologie en spirituele toewijding.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Rolling R!ck Rolling R!ck commented on: 2024-07-01 21:48:02
It's super cool to see a gamer like Carlo Acutis being recognized as a saint; it really shows how gaming can intersect with all aspects of life, including deep spirituality. His story is a great reminder that passion for video games and a strong moral compass can totally go hand in hand.
Stimpy Stimpy commented on: 2024-07-01 21:42:03
Carlo Acutis becoming the first gamer saint is a surreal yet inspiring story that brilliantly bridges the gap between tradition and the digital age. It's awesome to see someone who loved Halo and Pokemon leave such a positive and lasting legacy.
Sephiroth Sephiroth commented on: 2024-07-01 21:36:03
Carlo Acutis' journey from tech-savvy teen to canonized saint is a fascinating blend of faith and modernity, highlighting how digital natives can inspire in unique ways. It's awesome to see the gaming world represented in such a profound and positive light.
Bekijk meer artikelen