Quantcast
Epic Games bekritiseert Apple voor blokkeren van Europese lancering van gamewinkel
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Epic Games bekritiseert Apple voor blokkeren van Europese lancering van gamewinkel

Jul 05, 2024 5:29 PM

Epic Games heeft Apple aangeklaagd bij de Europese Commissie wegens de afwijzing van de Epic Games Store-notariseringsverzoek. Apple heeft tweemaal geweigerd vanwege vermeende gelijkenissen tussen de "Install"- en "In-app purchases"-knoppen van Epic en Apple's "Get" en "In-App Purchases"-labels. Epic stelt dat Apple’s afwijzing willekeurig en obstructief is en in strijd met de Digital Markets Act (DMA). Volgens Epic staan ze klaar om de Epic Games Store en Fortnite op iOS in de EU te lanceren zodra Apple geen verdere obstakels opwerpt. Dit conflict is het nieuwste in een reeks juridische geschillen tussen Epic en Apple over in-app-aankoopkosten en regelgeving.

Waarom heeft Apple het notariseringsverzoek van de Epic Games Store afgewezen?

Apple wees het notariseringsverzoek van de Epic Games Store af vanwege de gelijkenissen tussen Epic's "Install"-knop en Apple's "Get"-knop, evenals tussen hun respectieve "In-app purchases"-labels. Apple claimt dat deze overeenkomsten misleidend kunnen zijn voor gebruikers.

Fortnite, het wereldwijd populaire battle royale-spel ontwikkeld door Epic Games, werd voor het eerst uitgebracht in 2017. Het spel heeft verschillende seizoenen en evenementen doorgemaakt, met talrijke updates en crossovers, zoals met Marvel en Star Wars. De terugkeer van Fortnite en de Epic Games Store naar iOS in Europa is mede mogelijk gemaakt door de wijzigingen in het beleid van Apple als gevolg van de EU's Digital Markets Act.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen