Quantcast
Epische Witcher 3 Mod: Word een Betoverende Held of Heldin
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Epische Witcher 3 Mod: Word een Betoverende Held of Heldin

Jul 08, 2024 10:01 AM

Een enorme nieuwe mod voor The Witcher 3: Wild Hunt, genaamd "Custom Player Characters" door modder Nikich340, stelt spelers in staat om Geralt te vervangen door een aanpasbare witcher, witcheress of sorceress. Deze mod biedt niet alleen visuele veranderingen, maar introduceert ook aangepaste animaties en een nieuw vechtsysteem voor vrouwelijke karakters. De mod, die meer dan twee jaar in ontwikkeling was, maakt gebruik van The Witcher 3's REDkit modding tool en biedt een nieuwe quest genaamd "Becoming an Arch-Mistress". Dit alles kan je ervaren zonder een grote breuk in de immersie. Echter, in plaats van aangepaste voice acting, worden de vrouwelijke stemmen gegenereerd door een AI-model dat de stemmen van Geralt, Ciri, Triss en Yennefer combineert.

Hoe beïnvloedt de AI-voice acting de immersie en ethische overwegingen betreffende modding in The Witcher 3?

De AI-voice acting kan de immersie beïnvloeden doordat de stemmen niet perfect passen bij de nieuwe karakters, wat sommige spelers uit het spel kan halen. Daarnaast zijn er ethische overwegingen rondom het gebruik van AI-generated voices, met name in discussies over auteursrechten en eerbied voor de originele stemacteurs. Het is aan de speler om te beslissen of ze zich comfortabel voelen met deze technologie in hun spelervaring.

The Witcher 3: Wild Hunt, uitgebracht in 2015 door CD Projekt RED, is een open-wereld action-RPG die wereldwijd lovende kritieken ontving en talloze prijzen won. De game volgt het verhaal van de monsterjager Geralt van Rivia terwijl hij op zoek gaat naar zijn verloren aangenomen dochter, Ciri, en geconfronteerd wordt met de dreiging van de Wild Hunt. De game staat bekend om zijn diepgaande verhaallijnen, complexe personages en rijke wereld. Mods zoals "Custom Player Characters" blijven de levensduur en aantrekkingskracht van de game verlengen, door spelers nieuwe manieren te bieden om deze iconische wereld te ervaren.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen