Quantcast
Fans van Acolyte vinden verborgen verwijzing naar High Republic ramp
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Fans van Acolyte vinden verborgen verwijzing naar High Republic ramp

Jul 10, 2024 2:51 PM

In aflevering 7 van The Acolyte, een Star Wars-serie op Disney+, ontdekken fans een verwijzing naar de Great Hyperspace Disaster. Deze gebeurtenis wordt besproken door Jedi Master Indara, die uitlegt dat de planeet Brendok ooit als levenloos werd geclassificeerd door een hyperspace-ramp. Fans van de High Republic-boeken herkennen deze ramp als de door Charles Soule beschreef in zijn roman Light of the Jedi. Deze aflevering verbindt voor het eerst direct de High Republic-boeken met de serie, wat tot veel opwinding leidde bij kijkers op sociale media.

Wat is de Great Hyperspace Disaster?

De Great Hyperspace Disaster vond plaats toen het vrachtschip Legacy Run werd geraakt door een Nihil Stormship in zijn hyperspace route. Het schip brak uit elkaar en zijn brokstukken werden naar meerdere werelden geslingerd, wat voor grote chaos zorgde. Brendok was een van de planeten die door deze ramp werden getroffen.

The Acolyte heeft al verschillende elementen uit andere Star Wars-media gehaald, waaronder planeten uit de Darth Plagueis roman, concepten uit Star Wars Legends, en personages zoals Vernestra Rwoh uit de High Republic-boeken. Met nog maar één aflevering te gaan, blijven er veel mysteries over die misschien in een potentiëel tweede seizoen verder worden onderzocht.Samira Khan avatar
Geschreven door:

Samira Khan

Samira Khan is een verhalenenthousiast met een scherp oog voor storytelling in spellen. Haar literaire benadering van gamekritiek onderzoekt thema's, karakterontwikkeling en plotstructuur, waardoor ze een aanhang krijgt onder gamers die de kunst van het vertellen waarderen.

Lees meer artikelen van: Samira Khan

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen