Quantcast
Groot Ransomware-aanval treft moederbedrijf van FromSoftware
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Groot Ransomware-aanval treft moederbedrijf van FromSoftware

Jun 27, 2024 5:53 PM

Kadokawa Group, het moederbedrijf van FromSoftware, heeft een grote cyberaanval ondergaan, waarbij vertrouwelijke informatie, inclusief persoonlijke gegevens van werknemers, is gestolen. De ransomware-groep achter de aanval beweert in staat te zijn geweest om talrijke gevoelige gegevens te downloaden. Een van de zwaarst getroffen diensten was de populaire Japanse videosite Niconico, die sinds 8 juni niet meer operationeel is. Although it's unclear welke impact de aanval precies heeft op Elden Ring-ontwikkelaar FromSoftware, is de kwetsbaarheid van de game-industrie voor dergelijke aanvallen zorgwekkend. Rockstar Games en Insomniac bijvoorbeeld, hebben eerder ook al grote hoeveelheden vertrouwelijke data verloren door ransomware-aanvallen.

Wordt Elden Ring beïnvloed door de cyberaanval?n

Het is nog onduidelijk of de cyberaanval een directe invloed heeft gehad op FromSoftware en de ontwikkeling van Elden Ring. IGN heeft hiervoor contact opgenomen met zowel Bandai Namco als Kadokawa Group voor opheldering.

FromSoftware is vooral bekend geworden door zijn uitdagende RPG's zoals Bloodborne, Dark Souls en Elden Ring. Deze games staan bekend om hun gedetailleerde werelden, diepe verhaallijnen en uitdagende gameplay, die een loyale fanbase hebben opgebouwd. Elden Ring, hun meest recente project, werd alom geprezen en heeft de verwachting van de fans weten waar te maken met zijn enorme open wereld en complexe gameplay-mechanieken.Samira Khan avatar
Geschreven door:

Samira Khan

Samira Khan is een verhalenenthousiast met een scherp oog voor storytelling in spellen. Haar literaire benadering van gamekritiek onderzoekt thema's, karakterontwikkeling en plotstructuur, waardoor ze een aanhang krijgt onder gamers die de kunst van het vertellen waarderen.

Lees meer artikelen van: Samira Khan

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen