Quantcast
Het Geniale Plan van Nintendo: De Markt Overspoelen met Switch 2s
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Het Geniale Plan van Nintendo: De Markt Overspoelen met Switch 2s

Jul 01, 2024 12:37 PM

Nintendo heeft een slimme strategie bedacht om te voorkomen dat de opvolger van de Switch net zo zwaar getroffen wordt door scalpers als het originele model. Door een aanzienlijke hoeveelheid consoles te produceren en het componententekort op te lossen, wil Nintendo ervoor zorgen dat scalpers minder kans krijgen om consoles in grote aantallen op te kopen en door te verkopen voor hogere prijzen. Dit was een groot probleem bij de lancering van de originele Nintendo Switch, vooral vanwege de hoge vraag en beperkte aanbod. Nintendo's president Shuntaro Furukawa verklaarde dat de aanpak om voldoende eenheden te produceren niet is veranderd sinds vorig jaar, en dat de situatie met het componententekort nu is opgelost, waardoor de productie van de Switch 2 niet gehinderd zal worden. De Nintendo Switch 2 wordt verwacht een grote impact te maken bij zijn lancering, vooral gezien het succes van de originele Switch sinds de release in 2017. Of de Switch 2 de verkoopcijfers van zijn voorganger kan overtreffen, blijft een interessant vraagstuk met het oog op 2025.

Wat zijn de voordelen van de verbeterde productiecapaciteit voor de nieuwe Nintendo Switch 2?

De verbeterde productiecapaciteit betekent dat Nintendo in staat zal zijn om in een kortere tijd meer consoles te produceren, wat de kans op tekorten vermindert. Dit maakt het moeilijker voor scalpers om consoles in grote aantallen op te kopen en tegen hogere prijzen door te verkopen. Consumenten zullen makkelijker een console kunnen bemachtigen tijdens de lancering.

De originele Nintendo Switch werd uitgebracht in maart 2017 en heeft sindsdien indrukwekkende verkoopcijfers behaald dankzij zijn unieke positie in de markt. Het combineert draagbaarheid met traditionele console-ervaringen, en heeft exclusieve titels zoals "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" en "Animal Crossing: New Horizons" beschikbaar. De Switch heeft een breed scala aan games dat zowel casual als hardcore gamers aanspreekt, wat heeft bijgedragen aan zijn blijvende populariteit.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Miss Peachy Miss Peachy commented on: 2024-07-01 13:00:05
Increasing production to combat scalpers for the Switch 2 is a smart move by Nintendo, reflecting lessons learned from the original Switch launch. It’s exciting to see how this proactive approach might set a new standard in the gaming industry for handling high demand and supply issues.
Stimpy Stimpy commented on: 2024-07-01 12:48:03
It's great to see Nintendo learning from the past and gearing up for a high-demand launch. Hopefully, this extra production push keeps the Switch 2 in the hands of gamers rather than scalpers
Mr. Bison Mr. Bison commented on: 2024-07-01 12:42:03
It's awesome to see Nintendo stepping up their game to tackle scalping with the Switch 2 by ramping up production. Hopefully, this means we won't have to deal with the same frustration as we did during the original Switch launch.
Bekijk meer artikelen