Quantcast
Manor Lords ontwikkelaars reageren op kritiek op post-lancering inhoud
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Manor Lords ontwikkelaars reageren op kritiek op post-lancering inhoud

Jul 08, 2024 1:01 PM

De uitgever van de middeleeuwse stadbouwgame Manor Lords heeft kritiek ontvangen over het gebrek aan nieuwe content sinds de lancering in Early Access. Tim Bender, CEO van Hooded Horse, reageerde op beschuldigingen dat het spel niet genoeg updates heeft aangeboden om spelers geïnteresseerd te houden, wat heeft geleid tot een significante daling in actieve spelers.

Een game-ontwikkelaar noemde Manor Lords een “case-study in de valkuilen van Early Access-ontwikkeling”, omdat het spel met een klein team en veel hype werd gelanceerd, maar onvoldoende voorbereid leek op het hongerige publiek.

Bender verdedigde de aanpak, wijzend op de verkoopcijfers: het spel verkocht 250.000 exemplaren in de laatste maand en heeft een zeer positieve gebruikersbeoordeling van 88% op Steam. Hij benadrukte dat de focus niet altijd moet liggen op eindeloze groei of live-service spellen. Volgens Bender zijn zowel de spelers als de ontwikkelaars tevreden met het huidige product.

Waarom heeft Manor Lords geen frequente content updates?

Bender benadrukt dat de visie voor Manor Lords niet gericht is op voortdurende updates zoals bij live-service spellen, maar op het behouden van de originele creatieve visie en de gezondheid van de ontwikkelaar.

Manor Lords, ontwikkeld door de solo developer Greg Styczeń (Slavic Magic), verscheen op Steam in Early Access vorm op 26 april 2024. De game heeft indruk gemaakt dankzij de gedetailleerde weergave van middeleeuwse stadbouw en werd goed ontvangen met een 7/10 beoordeling van IGN. De game piekte qua aantal gelijktijdige spelers kort na de lancering, maar heeft sindsdien een daling gezien, wat niet ongewoon is voor Early Access-titels. Manor Lords belooft een langdurige en stabiele ontwikkeling, gericht op kwaliteit boven kwantiteit.

Samira Khan avatar
Geschreven door:

Samira Khan

Samira Khan is een verhalenenthousiast met een scherp oog voor storytelling in spellen. Haar literaire benadering van gamekritiek onderzoekt thema's, karakterontwikkeling en plotstructuur, waardoor ze een aanhang krijgt onder gamers die de kunst van het vertellen waarderen.

Lees meer artikelen van: Samira Khan

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen