Quantcast
Morgan Freeman geschokt door opschudding over AI-stemimitatie
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Morgan Freeman geschokt door opschudding over AI-stemimitatie

Jul 01, 2024 4:30 PM

Morgan Freeman heeft zijn fans bedankt voor hun opmerkzaamheid bij het melden van de "ongeautoriseerde" imitatie van zijn stem door kunstmatige intelligentie (AI). De beroemde stem van Freeman, vooral bekend van films zoals The Shawshank Redemption en Million Dollar Baby, werd nagebootst in virale video's op sociale media, gepost door iemand die beweerde zijn nicht te zijn. Freeman sprak zijn waardering uit op X/Twitter op 28 juni, en benadrukte het belang van authenticiteit en integriteit. Hij sloot af met de hashtags #AI #scam #imitation #IdentityProtection. Hoewel hij geen details deelde over het incident, bleek later dat een TikTok-gebruiker video's had gepost waarin een AI-versie van zijn stem werd gebruikt. Deze persoon heeft verklaard dat de video's bedoeld waren als "gewoon een beetje lol" en dat het "heel duidelijk" een grap was.

Hoe wordt kunstmatige intelligentie gebruikt bij het imiteren van stemmen?n

Kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om stemmen te imiteren door middel van geavanceerde modellen die duizenden uren aan audio van een specifieke persoon analyseren. Deze AI-modellen kunnen vervolgens een zeer nauwkeurige nabootsing van de stem produceren, wat kan leiden tot geloofwaardige en misleidende imitaties.

De opkomst van AI-geproduceerde inhoud in Hollywood heeft al eerder tot reacties geleid. Tom Hanks waarschuwde voor AI-versies van zijn beeltenis die werden gebruikt in online advertenties, terwijl Zelda Williams, de dochter van de overleden acteur Robin Williams, de "verontrustende" AI-imitaties van haar vader bekritiseerde. Bekende figuren zoals Tim Burton en James Cameron hebben zich ook uitgesproken tegen het gebruik van AI in de kunst en filmindustrie. Deze zorgen wijzen op de groeiende discussie over de ethische en praktische implicaties van kunstmatige intelligentie in de entertainmentwereld.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen