Quantcast
Nieuwe D&D Regels Geïnspireerd Door Baldurs Gate 3
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Nieuwe D&D Regels Geïnspireerd Door Baldurs Gate 3

Jul 02, 2024 3:06 PM

Wizards of the Coast kondigt dat de nieuwe regels voor Dungeons & Dragons geïnspireerd zijn door Baldur's Gate 3. Jeremy Crawford, lead designer, legt in een video uit dat sommige nieuwe regels voortkomen uit het spelen van Baldur's Gate 3. Het nieuwe Player's Handbook, beschikbaar vanaf 17 september, bevat aanpassingen aan de spreuken Cloud of Daggers en Produce Flame. Cloud of Daggers kan nu verplaatst worden in het nieuwe systeem, wat de functionaliteit van de spreuk verbetert. Produce Flame wordt gebruiksvriendelijker gemaakt omdat het in de huidige en ook in Baldur's Gate 3 vrij complex is. Voor een nieuwe videogame gebaseerd op Dungeons & Dragons moeten we nog even wachten. Wizards of the Coast is in gesprek met verschillende ontwikkelaars over Baldur's Gate 4, dat niet door Larian Studios gemaakt zal worden.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in het nieuwe Dungeons & Dragons Player's Handbook?n

De belangrijkste wijzigingen omvatten de verplaatsbaarheid van de spreuk Cloud of Daggers en het gebruiksvriendelijker maken van de Druid cantrip Produce Flame. Deze aanpassingen zijn direct geïnspireerd door de ervaringen in Baldur's Gate 3.

Baldur's Gate 3, ontwikkeld door Larian Studios, is een kritische en commerciële hit, geprezen voor zijn diepe RPG-mechanica en boeiende verhaal. De game heeft vele prijzen gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste RPG's van de afgelopen jaren. Dit succes heeft een significante invloed gehad op de nieuwe regels voor Dungeons & Dragons en toont de kruisbestuiving tussen videogames en traditionele tafel-RPG's.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen