Quantcast
Nintendo klaagt Switch-moddingbedrijf aan wegens weigering van piraterij
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Nintendo klaagt Switch-moddingbedrijf aan wegens weigering van piraterij

Jul 02, 2024 5:03 PM

Nintendo heeft opnieuw juridische stappen ondernomen om piraterij van Nintendo Switch-spellen te bestrijden. Deze keer richt de rechtszaak zich op het moddingbedrijf Modded Hardware, dat beschuldigd wordt van het aanbieden van hardware en firmware waarmee pirated games gespeeld kunnen worden. Ondanks eerdere waarschuwingen van Nintendo bleef Modded Hardware doorgaan met hun activiteiten, wat resulteerde in een rechtszaak in Seattle, Washington. De aanklacht stelt dat het aanbod van Modded Hardware illegale marktplaatsen in stand houdt, omdat ze onder andere populaire Nintendo-titels zoals Super Mario en The Legend of Zelda pre-installeerden op gehackte consoles. Behalve Modded Hardware heeft Nintendo ook James Williams, bekend als Archbox, aangeklaagd voor zijn rol in diverse online 'pirate shops' die illegale kopieën van Nintendo-games verkochten.

Waarom blijft Nintendo juridische stappen ondernemen tegen piraterij?

Nintendo neemt deze stappen om hun intellectuele eigendom te beschermen en om ervoor te zorgen dat hun inkomsten en de rechten van hun ontwikkelaars veiliggesteld blijven. Door piraterij te bestrijden, willen ze de integriteit van hun spellen en de spelervaring voor legitieme gebruikers behouden.

Achtergrondinformatie: De Nintendo Switch, gelanceerd in 2017, heeft wereldwijd een enorme populariteit genoten dankzij een brede selectie aan exclusieve titels zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey. Ondanks het succes blijft Nintendo geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van piraterij, wat heeft geleid tot een reeks rechtszaken om hun producten te beschermen.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen