Quantcast
Palworld-ontwikkelaar tekent deal met Sony, onthult Palworld Entertainment
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Palworld-ontwikkelaar tekent deal met Sony, onthult Palworld Entertainment

Jul 10, 2024 10:52 AM

De ontwikkelaar van Palworld, Pocketpair, heeft een overeenkomst getekend met Sony om een nieuw bedrijf genaamd Palworld Entertainment op te richten. Dit bedrijf zal zich richten op de wereldwijde ontwikkeling en uitbreiding van de Palworld IP. Hoewel dit geen publicatieovereenkomst voor het spel zelf is, zal de nieuwe onderneming, geleid door CEO Takuro Mizobe, verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde licentie- en merchandisingactiviteiten die verbonden zijn aan Palworld. De survival- en craftinggame, bekend als 'Pokémon met geweren', brak records na de lancering op pc en Xbox in januari en verkocht meer dan 15 miljoen exemplaren op Steam. Ondanks het succes is de game ook controversieel vanwege beschuldigingen van gelijkenissen met Pokémon. Pocketpair heeft onlangs gehint op een PlayStation-release van Palworld.

Zal Palworld beschikbaar zijn op PlayStation?

Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, heeft Pocketpair gehint op een toekomstige PlayStation-release, wat na de recente aankondiging dichterbij lijkt dan ooit.

Palworld is een overlevings- en craftinggame waar spelers kunnen jagen, verzamelen, bouwen en zelfs vechten met behulp van Pal-wezens die een verrassende gelijkenis vertonen met Pokémon. Het unieke en soms controversiële element van het spel is het gebruik van geweren, wat heeft bijgedragen aan zowel zijn populariteit als controverse. De game heeft records gebroken, waaronder de grootste derde-partij release op Xbox Game Pass aller tijden. Ondanks juridische dreigingen van Nintendo, blijft Palworld een hit onder gamers.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen