Quantcast
paramount+ overweegt fusie, max in de schijnwerpers - rapport
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

paramount+ overweegt fusie, max in de schijnwerpers - rapport

Jul 01, 2024 10:57 PM

Paramount is bezig met mogelijke fusiegesprekken rond zijn streamingdienst, Paramount+, met andere bestaande platforms. Volgens bronnen van CNBC zijn er actieve discussies gaande met zowel mediabedrijven als technologieplatforms. Met Warner Bros. Discovery is er interesse kenbaar gemaakt om hun dienst Max te fuseren met Paramount+. Dit zou een enorme verandering kunnen betekenen in de thuis-entertainmentsector.

Co-CEO Chris McCarthy benadrukte in een recente bijeenkomst dat de schaal van content die zij kunnen aanbieden samen een krachtige combinatie zou maken om meer kijkers te trekken en de winsten te vergroten. Een dergelijke fusie zou Paramount helpen om verliezen van de balans te verwijderen, hoewel een co-eigenaarschap waarschijnlijk geen 50-50 splitsing zal zijn.

Eerder dit jaar was er al belangstelling van Comcast om Peacock te fuseren met Paramount+, maar die gesprekken gingen niet verder. Wel werd vorig jaar het televisiekanaal Showtime geïntegreerd en omgedoopt tot Paramount+ With Showtime. Paramount+ biedt exclusieve shows en films zoals Halo en Knuckles, en heeft onlangs aangekondigd dat de prijzen vanaf 20 augustus zullen stijgen.

Zullen meer streamingdiensten fusies aangaan om te kunnen concurreren met grotere platforms zoals Netflix en Disney+?n

Ja, er zijn steeds meer signalen dat streamingdiensten samenwerken om te concurreren met de grotere spelers zoals Netflix en Disney+. Deze fusies bieden een breder scala aan content, wat kan helpen om meer kijkers te trekken en de financiële last te delen.

Paramount+ is bekend om zijn exclusieve content, waaronder de populaire franchises van Star Trek, Halo, en aankomende shows zoals Knuckles. Dergelijke content helpt om de dienst te onderscheiden in een drukke streamingmarkt.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen