Quantcast
Ridley Scott betreurt het originele vervolgen van Alien te hebben gemist
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Ridley Scott betreurt het originele vervolgen van Alien te hebben gemist

Jul 02, 2024 12:00 PM

Regisseur Ridley Scott onthuld dat hij "nooit is gevraagd" naar de originele vervolgen van Alien, ondanks dat hij vindt dat hij dat "had moeten doen". Scott regisseerde de horror klassieker Alien uit 1979, gevolgd door drie vervolgen van verschillende regisseurs. Scott zegt dat hij nooit de kans kreeg om deze sequels zelf te maken. Hij baalt ervan omdat hij de maker is van zowel de Alien- als de Blade Runner-franchise. Toen andere regisseurs zoals Jim Cameron en David Fincher de sequels regisseerden, voelde hij zich buitengesloten. Hij keerde terug om Prometheus in 2012 en Alien: Covenant in 2017 te regisseren, maar had spijt dat hij niet Blade Runner 2049 kon doen. Ondanks gemiste kansen, blijft Scott betrokken bij beide franchises. Hij is uitvoerend producent van Blade Runner 2099, een nieuwe live-action serie, en ook van Alien: Romulus, geregisseerd door Fede Álvarez. Daarnaast werkt hij aan de langverwachte sequel op Gladiator die nog dit jaar uitkomt.

Waarom Regisseerde Ridley Scott niet de Sequels van Alien?n

Ridley Scott regisseerde niet de sequels van Alien omdat hij nooit de optie kreeg of werd gevraagd om deze te maken. Hij zat in een vroege fase van zijn carrière en had te maken met strikte partners in Hollywood, waardoor hij weinig keuzevrijheid had.

Alien, uitgebracht in 1979, is een belangrijke film in de geschiedenis van horror en sciencefiction. Het verhaal volgt de bemanning van het ruimteschip Nostromo, die stuiten op een gevaarlijk buitenaards wezen. De film combineert sterke karakterontwikkeling met intense spanning en heeft de weg vrijgemaakt voor talloze sequels en spin-offs. Scott's bijdragen met Prometheus en Alien: Covenant bieden inzichten in het ontstaan van de Xenomorph, het iconische wezen van de franchise.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen