Quantcast
Schokkend verlies: Shelley Duvall van The Shining overlijdt op 75-jarige leeftijd
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Schokkend verlies: Shelley Duvall van The Shining overlijdt op 75-jarige leeftijd

Jul 11, 2024 3:35 PM

Shelley Duvall, de actrice die bekend staat om haar unieke en vaak excentrieke personages, is vandaag op 75-jarige leeftijd overleden. Volgens The Hollywood Reporter stierf Duvall vredig in haar slaap aan complicaties door diabetes. Duvall, bekend van haar rol als Wendy Torrance in Stanley Kubrick's horrorfilm The Shining uit 1980 en de live-action film Popeye uit hetzelfde jaar, had een uitgebreide carrière vanaf de jaren '70. Ze nam een pauze van acteren in 2002, met haar laatste optreden in de onafhankelijke film Manna from Heaven. Tijdens een controversieel interview op de Dr. Phil show in 2016 gaf Duvall aan te lijden aan een mentale ziekte. Haar laatste filmrol was in de 2022 film The Forest Hills.

Wie was Shelley Duvall's partner?

Shelley Duvall's levenspartner was Dan Gilroy. Hij bevestigde haar overlijden en beschreef haar als een "lieve, prachtige levenspartner en vriend".

The Shining, een film geregisseerd door Stanley Kubrick, wordt beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt. Shelley Duvall speelde Wendy Torrance, een rol die haar naam vereeuwigde in de filmgeschiedenis. Naast haar werk in films was Duvall ook bekend om haar excentrieke optredens op televisie en in onafhankelijke films. Haar veelzijdigheid en unieke benadering van acteren maakten haar een geliefd figuur in de entertainmentwereld.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen