Quantcast
Skydance koopt Paramount in verbluffende overname van $8 miljard
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Skydance koopt Paramount in verbluffende overname van $8 miljard

Jul 08, 2024 8:43 AM

Skydance heeft de controle over Paramount verworven in een deal ter waarde van $8 miljard. Paramount, bekend van intellectual properties zoals Star Trek, Mission: Impossible, Top Gun en SpongeBob SquarePants, zal worden omgevormd tot 'New Paramount', gewaardeerd op $28 miljard. Skydance CEO, David Ellison, zal de leiding hebben over het nieuwe bedrijf. De deal omvat ook een investering van $2,4 miljard in National Amusements. Het doel is om de iconische merken van Paramount en CBS opnieuw te versterken en te investeren in sneller groeiende digitale platforms. Skydance benadrukt ook hun videogame-divisie, met projecten zoals Marvel 1943: Rise of Hydra en een nieuw Star Wars spel door Amy Hennig.

Wat houdt de overname van Paramount door Skydance precies in?n

De overname houdt in dat Skydance $8 miljard investeert in Paramount, inclusief $2,4 miljard voor National Amusements. Hierdoor krijgen ze controle over Paramount's film- en tv-studio's, evenals merken zoals Paramount+, CBS en verschillende kabelkanalen. Skydance wil deze merken versterken en meer investeren in digitale platforms.

Skydance beweegt zich ook in de gaming-industrie. Hun aankomende Marvel game, Marvel 1943: Rise of Hydra, wordt geleid door Amy Hennig, bekend van de Uncharted serie. Daarnaast werkt Skydance aan een nieuw Star Wars spel. Amy Hennig's impact op de industrie is significant door haar werk aan de baanbrekende Uncharted serie, die wordt geprezen om zijn verhaalvertelling en gameplay-innovaties.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen