Quantcast
Stellar Blade Dev Shift Up Gaat Publiek, Haalt $320 Miljoen Op
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Stellar Blade Dev Shift Up Gaat Publiek, Haalt $320 Miljoen Op

Jul 11, 2024 10:42 AM

Shift Up Corp., een Zuid-Koreaanse ontwikkelaar bekend van het PlayStation 5-exclusieve Stellar Blade, heeft bij zijn beursgang een indrukwekkende 435 miljard won ($320 miljoen) opgehaald. Dit is de grootste beursgang van een gamingbedrijf in Zuid-Korea sinds Krafton Inc. in 2021 $3,8 miljard ophaalde. Tijdens de beursgang verkocht Shift Up bijna 7,3 miljoen aandelen voor 60.000 won per stuk, met een vraag die 226 keer hoger lag dan het aantal beschikbare aandelen. Tencent is de op een na grootste aandeelhouder. Het succes van het bedrijf is grotendeels te danken aan het succes van Stellar Blade, dat meer dan een miljoen exemplaren heeft verkocht. De game werd geïnspireerd door Alita: Battle Angel, sciencefiction uit de jaren 80 en 90, en een staking van taxichauffeurs. Stellar Blade heeft inmiddels al verschillende post-launch updates ontvangen, inclusief een uitdagende baasmodus en nieuwe outfits.

Wat is de gameplay van Stellar Blade?n

Stellar Blade biedt intense actie met uitdagende gevechten en een verscheidenheid aan speelbare personages die elk unieke vaardigheden en wapens hebben. De game combineert sci-fi elementen met een diepgaand verhaal en RPG-mechanieken, hoewel sommige spelers de personages en verhalen matig vinden in vergelijking met de top van het genre.

Stellar Blade is een actiegame die op 26 april 2024 werd gelanceerd en is geïnspireerd door verschillende sciencefiction-elementen. De game heeft snel een loyale spelersbasis opgebouwd en richt zich op intense gevechten en aantrekkelijke visuele ontwerpen, wat heeft bijgedragen aan het succes van Shift Up Corp. op de beurs. De game is beschikbaar op PlayStation 5 en mogelijk komt er in de toekomst een versie voor pc.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen