Quantcast
Switch-verkoop daalt het sterkst bij dubbele-cijferige console-achteruitgang
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Switch-verkoop daalt het sterkst bij dubbele-cijferige console-achteruitgang

Jul 08, 2024 7:39 PM

Videogame hardware-uitgaven zijn in mei 2024 met dubbele cijfers gedaald in vergelijking met 2023, met een daling van 40% volgens Circana's laatste rapport voor de Amerikaanse markt. Dit wordt gedeeltelijk toegeschreven aan de release van "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" in mei 2023. Alle drie de grote consoles, Nintendo Switch, PlayStation 5 en Xbox Series X/S, zagen aanzienlijke dalingen in verkoopcijfers. Geruchten over opvolgers en mid-generatie hardware updates dragen bij aan deze dalingen, waaronder een verwachte Pro-variant van de PS5 en nieuwe versies van de Xbox Series X en S. Nintendo wordt naar verluidt klaargemaakt voor een nieuwe Switch in 2025. Ook de verkoop van games daalde, hoewel "Ghost of Tsushima" dankzij een nieuwe PC-port naar de eerste plaats sprong in de verkoop van mei 2024, gevolgd door "Paper Mario: The Thousand-Year Door Remake" en "Call of Duty Modern Warfare 3."

Waarom zijn de hardware-uitgaven voor videogames zo sterk gedaald in 2024?

De sterke daling in hardware-uitgaven voor videogames in 2024 wordt gedeeltelijk toegeschreven aan de eerdere release van "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" op de Nintendo Switch in mei 2023. Verder dragen geruchten over toekomstige console releases en hardware updates bij aan de afnemende investeringen van spelers in de huidige generatie consoles.

Extra achtergrondinformatie: "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom," uitgebracht op 12 mei 2023, is een van de meest verwachte en invloedrijke games binnen de franchise. Het succes van de game heeft geleid tot een tijdelijke piek in Switch-verkopen, maar de anticipatie op nieuwe hardware heeft gezorgd voor een algemene daling in de markt. Ondertussen zien games zoals "Ghost of Tsushima" een vernieuwde interesse dankzij nieuwe releases op andere platforms zoals PC.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen