Ubisoft ziet zich geconfronteerd met een groeiende druk van zijn aandeelhouders om te reageren op de consumentenbeweging Stop Killing Games. Deze beweging is ontstaan na de beslissing van Ubisoft om de servers van The Crew offline te halen, waardoor de toegang tot zowel multiplayer- als singleplayer-inhoud onmogelijk werd, vanwege de altijd online vereiste. Het bedrijf heeft gereageerd dat ze een levendige markt opereren en dat ze de levensduur van games kunnen niet oneindig garanderen. Volgens CEO Yves Guillemot is er weliswaar ondersteuning voor games, maar kunnen diensten op een gegeven moment worden stopgezet. Hij benadrukt dat het vraagstuk niet specifiek voor Ubisoft is, maar voor de gehele game-industrie geldt.

Wat is de Stop Killing Games-beweging en wat vraagt deze van game-uitgevers?

De Stop Killing Games-beweging roept game-uitgevers op om eindplannen te implementeren voor hun games, zodat deze speelbaar blijven, zelfs na het stoppen van de ondersteuning. Ze pleiten voor het behoud van games in speelbare staat in plaats van dat ze onbruikbaar worden door de actie van de uitgever.

The Crew, een racegame van Ubisoft, heeft vele spelers gehad en is bekend om zijn open wereld en multiplayer-mogelijkheden. De serveruitval en het beleid om licenties in te trekken, hebben echter geleid tot veel onvrede onder de spelers. Dit heeft het belang van het behoud van games en consumentenrechten in de digitale omgeving onder de aandacht gebracht.