Quantcast
Waarom Sommige Games Beter Draaien op PS5 Dan op Xbox Series X
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Waarom Sommige Games Beter Draaien op PS5 Dan op Xbox Series X

Jul 02, 2024 9:23 AM

Ondanks dat de Xbox Series X vaak wordt beschouwd als de krachtigste console op de markt, presteren sommige games beter op de PlayStation 5. Volgens een analyse van Digital Foundry komt dit door een efficiëntere GPU-compiler, lager-niveau API's en hogere kloksnelheden van de PS5. Een voorbeeld hiervan is Elden Ring: Shadow of the Erdtree, waar de framerate hoger is op de PS5 dan op de Xbox Series X. Toch heeft de Xbox Series X zijn voordelen, zoals betere ondersteuning voor variabele verversingsfrequentie, wat zorgt voor een consistentere ervaring in sommige scenario's. Er gaan geruchten dat Sony later dit jaar een PS5 Pro zal uitbrengen, terwijl Microsoft mogelijk een Xbox handheld ontwikkelt. Deze ontwikkelingen beloven opwindende tijden voor gamers in de toekomst.

Waarom presteren sommige games beter op de PS5 dan op de krachtigere Xbox Series X?n

Volgens Digital Foundry komt dit door de combinatie van een efficiëntere GPU-compiler, lager-niveau API's en hogere kloksnelheden op de PS5. Deze factoren zorgen ervoor dat de PS5 de prestaties van de Xbox Series X kan evenaren of zelfs overtreffen in bepaalde situaties.

Over Elden Ring: Deze populaire actie-RPG van FromSoftware heeft een enorme schare fans vanwege zijn uitdagende gameplay en rijke verhaal. De Shadow of the Erdtree DLC breidt de spelwereld verder uit met nieuwe gebieden, vijanden en verhaallijnen, waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor avonturiers. De prestaties van deze game op verschillende consoles zijn een belangrijk discussiepunt onder gamers, wat benadrukt hoe de hardwarekeuzes van fabrikanten gameplay-ervaringen kunnen beïnvloeden.Samira Khan avatar
Geschreven door:

Samira Khan

Samira Khan is een verhalenenthousiast met een scherp oog voor storytelling in spellen. Haar literaire benadering van gamekritiek onderzoekt thema's, karakterontwikkeling en plotstructuur, waardoor ze een aanhang krijgt onder gamers die de kunst van het vertellen waarderen.

Lees meer artikelen van: Samira Khan

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen