Quantcast
witcher 3 mod: speel als aangepaste witcher of heks met nieuwe magie
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

witcher 3 mod: speel als aangepaste witcher of heks met nieuwe magie

Jul 08, 2024 3:45 PM

Een nieuwe mod voor The Witcher 3: Wild Hunt biedt niet alleen de mogelijkheid om volledig aanpasbare hoofdpersonages te creëren, maar ook de optie om als tovenares te spelen, compleet met een eigen questlijn en combatsysteem. Gemaakt door NexusMods gebruiker nikich340, laat de Custom Player Characters mod spelers afstappen van Geralt of Rivia en hun eigen unieke monsterjager maken. Met elk model in het spel beschikbaar, kunnen spelers lichaamsonderdelen mixen en matchen om hun ideale personage te creëren. Het indrukwekkendste aan de mod is de toevoeging van tovenaresselementen; spelers kunnen spreuken gebruiken zoals bliksem afvuren, tornado's oproepen en zelfs in een kat veranderen. Bovendien kunnen spelers lichtstralen afvuren in donkere gebieden of portalen creëren.

Deze mod volgt op de release van REDkit, een officiële modding-tool voor The Witcher 3 die in mei 2024 door CD Projekt is uitgebracht. REDkit stelt spelers in staat om eigen ervaringen in de game te creëren of bestaande quests en inhoud te bewerken. Enkele opmerkelijke mods die met REDkit zijn gemaakt, zijn onder andere een waarbij Geralt een enorm monster rijdt in plaats van zijn trouwe paard Roach, en een die het originele spel herschept in de engine van The Witcher 3. Het spannendste is misschien wel de herontdekking van een geschrapte eindscène, die met deze toolkit nieuw leven is ingeblazen.

Mods zullen het enige nieuwe content zijn voor The Witcher 3, aangezien de game in december 2022 een update kreeg voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S, maar verder geen officiële nieuwe inhoud meer zal ontvangen. CD Projekt richt zich nu op andere aankomende projecten, waaronder het volgende hoofdspel in de Witcher-serie, codenamed Polaris, dat op zijn vroegst in 2025 wordt verwacht. Er zijn ook nog twee andere Witcher-games in de maak, waaronder een remake van het oorspronkelijke The Witcher en een multiplayer spin-off.

Wat zijn de belangrijkste nieuwe functies in de Custom Player Characters mod voor The Witcher 3?n

De Custom Player Characters mod biedt volledig aanpasbare hoofdpersonages, de optie om als tovenares te spelen met een eigen questlijn en een uniek combatsysteem waarbij je spreuken kunt gebruiken in plaats van traditionele wapens.

The Witcher 3: Wild Hunt is oorspronkelijk uitgebracht in 2015 en heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen. Het spel speelt zich af in een enorme open wereld waar spelers de rol aannemen van Geralt of Rivia, een monsterjager die bekend staat als een Witcher. The Witcher 3 werd geprezen om zijn diepgaande verhaal, uitgebreide wereld en gedetailleerde personages. Door de jaren heen heeft het spel diverse uitbreidingen en updates ontvangen, waaronder de hooggewaardeerde Hearts of Stone en Blood and Wine DLC's. Nu, met de toevoeging van mods zoals die van nikich340, blijft het spel populaire onder de gaming community en wordt het regelmatig van nieuwe content voorzien door enthousiaste fans.

Jordan Keats avatar
Geschreven door:

Jordan Keats

Jordan Keats is een voormalige professionele gamer die nu journalist is, wiens competitieve achtergrond hen een uniek perspectief geeft op esports en multiplayer games. Jordans expertise in strategie en spelmechanismen is ongeëvenaard, en biedt lezers diepgaande inzichten.

Lees meer artikelen van: Jordan Keats

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen