Quantcast
Witcher 3 modder herleeft verborgen einde dat CD Projekt geschrapt heeft
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Witcher 3 modder herleeft verborgen einde dat CD Projekt geschrapt heeft

Jul 01, 2024 3:03 PM

Een modder van The Witcher 3: Wild Hunt heeft een groot stuk gameplay hersteld dat oorspronkelijk door CD Projekt was geschrapt. Deze uitgebreide eindscènes, gemod door glassfish777 en beschreven door YouTuber xLetalis, volgen na Geralt's gevecht met de hoofdantagonist Eredin. In plaats van onmiddellijk te worden weggehaald door Yennefer, ontwaakt Geralt in een tent, verzorgd door twee doktoren. Vervolgens ontstaan er verschillende dialogen en ontmoetingen afhankelijk van Geralt's relatie met Yennefer of Triss Merigold.

De herstelde content laat Geralt verdere interacties ervaren, waaronder de begrafenis van Crach an Craite en ontmoetingen met The Lodge of Sorceresses. Dit laatste punt biedt een ingrijpende verandering in het verhaal, waarbij Yennefer The Lodge verraadt om Ciri te redden. Deze extra scènes geven een diepere kijk op de karakters en achtergrondverhalen die anders verloren zouden zijn gegaan.

Fans kunnen nu dankzij de REDkit-modding tool hun eigen ervaringen in The Witcher 3 creëren, wat wellicht meer verloren content aan het licht zal brengen. Tot die tijd moeten fans het doen met mods als deze, aangezien CD Projekt zich richt op toekomstige projecten zoals Polaris, de aankomende Witcher 4.

Waarom werd deze extra content oorspronkelijk uit The Witcher 3 verwijderd?

De geschrapte content werd mogelijk verwijderd vanwege pacing-issues, aangezien deze plaatsvond direct na het laatste gevecht met de eindbaas, waarna nog een intense scène volgde waarin Geralt en Yennefer over een eiland renden terwijl monsters uit portalen verschenen.

The Witcher 3: Wild Hunt, uitgebracht in 2015, is een van de meest gewaardeerde RPG's aller tijden. Het spel speelt zich af in een rijke fantasiewereld en volgt Geralt van Rivia, een monsterjager, terwijl hij zich een weg baant door politieke intriges, epische gevechten en complexe relaties. Het succes van de game heeft geleid tot uitbreidingen, een Netflix-serie en talloze andere media-toevoegingen aan het The Witcher-universum.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen