Quantcast
2023 sensatie: Meer dan 14K spellen overspoelen Steam
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

2023 sensatie: Meer dan 14K spellen overspoelen Steam

Jan 06, 2024 10:50 AM

In 2023 bereikte Steam een nieuw hoogtepunt met het aantal uitgebrachte games: maar liefst 14.530 titels zagen het licht, wat een nieuw record betekent voor het digitale distributieplatform. Dit overtreft het vorige recordjaar, 2022, waarin meer dan 12.000 games werden uitgebracht. De piek werd bereikt in oktober toen er 1324 spellen werden gereleased.

De data van SteamDB onderstreept de aanhoudende groei van beschikbare spellen op Steam. Het gebruik van ontwikkeltools wordt makkelijker, waardoor meer mensen in staat zijn games te maken. Valve heeft daarnaast het proces versoepeld om games op Steam te plaatsen. Dit resulteert echter ook in een store die door gebruikers als steeds onoverzichtelijker wordt ervaren.

Hoeveel games zijn er in oktober 2023 op Steam uitgekomen?

In oktober 2023 kwamen er 1324 games uit op Steam, wat de maand met de meeste releases van dat jaar maakt.

Steam blijft een belangrijk platform voor het uitbrengen en ontdekken van pc-games. Ontwikkelaars van alle groottes, van indie tot AAA, gebruiken Steam om hun werken aan een breed publiek aan te bieden. De toename van het aantal uitgebrachte games staat ook symbool voor de voortdurende groei en diversificatie van de gaming-industrie. Met de toegenomen toegankelijkheid van ontwikkeltools zoals Unity en Unreal Engine, evenals platforms zoals Steam Direct, kunnen ook kleine teams en individuele ontwikkelaars hun games gemakkelijker dan ooit publiceren.



Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Stimpy Stimpy commented on: 2024-01-06 12:15:03
Gotta say, the ocean of games on Steam just keeps getting deeper It's super cool to have so many choices, but sometimes it feels like you need a treasure map to find the real gems.
Rolling R!ck Rolling R!ck commented on: 2024-01-06 11:45:04
Wow, talk about choices overload on Steam, huh It's like every day is a treasure hunt, but you might need a map to avoid getting lost in the sea of new games 🎮🗺️
Mr. Bison Mr. Bison commented on: 2024-01-06 11:15:04
It's incredible to see Steam constantly breaking its own records for game releases—it's like a never-ending feast for us gamers. But honestly, wading through that flood of new titles to find the real gems is becoming a quest in its own right.
Bekijk meer artikelen