Quantcast
Epic Games bekritiseert Apple voor het blokkeren van nieuwe Euro gamewinkel
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Epic Games bekritiseert Apple voor het blokkeren van nieuwe Euro gamewinkel

Jul 05, 2024 5:29 PM

Epic Games heeft Apple aangeklaagd bij de Europese Commissie vanwege de afkeuring van de Epic Games Store in de EU. Apple verwierp de notarizatie-indiening van de game-winkel twee keer achter elkaar, omdat de "Install" en "In-app aankopen" knoppen van Epic te veel zouden lijken op Apple's "Get" en "In-App Purchases" labels. Dit leidt tot arbitrage en obstructie volgens Epic, die stelt dat dit in strijd is met de Digital Markets Act (DMA). Epic is van plan om de Epic Games Store en Fortnite binnenkort naar iOS in de EU te brengen, als er geen verdere blokkades komen.

Waarom heeft Apple de Epic Games Store afgekeurd?

Apple heeft de Epic Games Store afgekeurd omdat de "Install" en "In-app aankopen" knoppen van Epic te veel lijken op Apple's "Get" en "In-App Purchases" labels, wat Apple ziet als een schending van hun ontwerpconventies.

Fortnite, gelanceerd in 2017, is een van de populairste battle royale games ter wereld. De game heeft verschillende seizoensgebonden updates en evenementen, zoals concerten en cross-overs met bekende franchises. De voortdurende juridische strijd tussen Epic Games en Apple over de 30% commissie op in-app aankopen heeft wereldwijd veel aandacht gekregen en kan bepalend zijn voor de toekomst van digitale marktplaatsen.Alex Riverton avatar
Geschreven door:

Alex Riverton

Alex Riverton is een doorgewinterde journalist met meer dan tien jaar ervaring in de gamingindustrie. Bekend om zijn diepgaande analyses en hands-on previews, heeft Alex een reputatie opgebouwd voor diepgaand commentaar op spelmechanismen en storytelling in videogames.

Lees meer artikelen van: Alex Riverton

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen