De nieuwste film in de Planet of the Apes-serie, 'Kingdom of the Planet of the Apes', belooft een visueel spektakel te worden na opnames op echte locaties in plaats van voor een blauw scherm. De regisseur, Wes Ball, bekend van de Maze Runner-serie en de toekomstige live-action van The Legend of Zelda, heeft benadrukt dat door het gebruik van echte omgevingen de film een meer authentieke uitstraling krijgt. Ondanks dat de apen en veel interactieobjecten later digitaal worden toegevoegd, zijn de fysieke elementen en acties echt. Dit detail is belangrijk voor de spontaniteit van de film.

'Kingdom of the Planet of the Apes' wordt beschreven als "Apocalypto met apen" en lijkt daarmee hoge verwachtingen te scheppen. Met spannende previews en een verwachte bioscooprelease op 10 mei 2024, kan deze film een van de grootste blockbusters van het jaar worden.

Hoe worden echte locaties gebruikt in CGI-intensieve films zoals Kingdom of the Planet of the Apes?

Reële locaties worden gebruikt als basis voor de filmopnames, waarna digitale personages en objecten worden toegevoegd. Dit proces helpt de authenticiteit en spontaniteit van de scènes te verhogen, waardoor de CGI geloofwaardiger wordt in combinatie met de fysieke elementen.

De Planet of the Apes-franchise staat bekend om haar grensverleggende gebruik van digitale karakters, al vanaf de films die geregisseerd werden door Rupert Wyatt en Matt Reeves. Met 'Kingdom of the Planet of the Apes' zal deze traditie verder worden gevoerd onder regie van Wes Ball. Door het gebruik van echte locaties, in combinatie met geavanceerde CGI, wordt verwacht dat dit nieuwe hoofdstuk in de serie een nieuwe standaard zal zetten voor visuele effecten in apocalyptische en sciencefiction films.