Quantcast
Geliefde RPG Studio Piranha Bytes Gesloten Onder Embracer
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Geliefde RPG Studio Piranha Bytes Gesloten Onder Embracer

Jul 08, 2024 4:07 PM

Het Duitse studio Piranha Bytes, bekend van games zoals Gothic en Risen, is naar verluidt gesloten door moederbedrijf Embracer Group. Piranha Bytes werd opgericht in 1997 en verwierf faam met de Gothic-serie. In recente jaren hebben ze ook sciencefiction-rollenspellen uitgebracht zoals Elex en Elex 2. Door financiële problemen binnen Embracer was Piranha Bytes al in een moeilijke situatie beland. Oud-ontwikkelaars Björn en Jennifer Pankratz hebben nu Pithead Studio opgericht, een nieuw indie-studio dat toekomstige projecten zal ontwikkelen. Dit is de laatste in een reeks van sluitingen van Embracer-studio’s, waaronder ontwikkelaars van Alone in the Dark, Saints Row en Timesplitters.

nWaarom sluit Embracer zoveel studio’s?

Embracer bevindt zich in een financiële herstructurering en probeert zijn toekomst veilig te stellen door niet-presterende studio’s te sluiten en op te splitsen in drie afzonderlijke bedrijven.

De Gothic-serie, gelanceerd in 2001, zette Piranha Bytes op de kaart als een toonaangevende ontwikkelaar van open-wereld RPG’s. De serie werd geroemd om zijn diepgaande verhalen en complexe gameplay-mechanieken. Nadien bracht de studio de Risen-serie uit, die eveneens lovende kritieken ontving. Met de overgang naar sciencefiction met Elex en Elex 2, probeerde Piranha Bytes zijn succesrecept toe te passen op een nieuwe setting, maar de resultaten waren gemengd.Casey Loh avatar
Geschreven door:

Casey Loh

Casey Loh is een technisch onderlegde schrijver die gespecialiseerd is in de kruising van gaming en technologie. Met een achtergrond in informatica brengt Casey een technische blik op haar recensies, waarbij ze de ins en outs van game engines, grafische technieken en AI-innovatie uiteenzet.

Lees meer artikelen van: Casey Loh

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen