Quantcast
GTA 5s Story DLC geannuleerd voor GTA Onlines $$$, onthult voormalige ontwikkelaar
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

GTA 5s Story DLC geannuleerd voor GTA Onlines $$$, onthult voormalige ontwikkelaar

Jul 05, 2024 12:19 PM

Een voormalig Rockstar-ontwikkelaar heeft onthuld dat een standalone Grand Theft Auto 5-verhaaluitbreiding werd geannuleerd omdat GTA Online een "cash cow" bleek te zijn. Joe Robino, ex-senior camera artist en virtuele cinematograaf, zei dat het team de uitbreiding liet vallen vanwege het succes van GTA Online. Robino werkte aan deze DLC die zich richtte op het personage Trevor Philips, gespeeld door Steven Ogg. Volgens Robino werd veel werk verplaatst naar GTA Online, waardoor de standalone DLC werd geannuleerd. Rockstar is nu volledig gericht op de ontwikkeling van GTA 6, dat gepland staat voor de herfst van 2025.

nWaarom werd de GTA 5 verhaal-DLC geannuleerd?n

De GTA 5 verhaal-DLC werd geannuleerd omdat GTA Online een zeer lucratieve bron van inkomsten bleek te zijn en Rockstar besloot de focus daarop te leggen.

Grand Theft Auto 5, vaak afgekort als GTA 5, is een van de meest succesvolle videospellen aller tijden. Het spel werd uitgebracht in september 2013 en introduceerde een uitgebreide open wereld gebaseerd op Zuid-Californië. GTA Online, de multiplayer-component van het spel, heeft sinds de lancering ongelofelijke populariteit gekend, mede door de regelmatige updates en nieuwe content die Rockstar beschikbaar stelde. Hierdoor besloot de ontwikkelaar verdere ontwikkeling van de originele singleplayer-uitbreiding stop te zetten.Jordan Keats avatar
Geschreven door:

Jordan Keats

Jordan Keats is een voormalige professionele gamer die nu journalist is, wiens competitieve achtergrond hen een uniek perspectief geeft op esports en multiplayer games. Jordans expertise in strategie en spelmechanismen is ongeëvenaard, en biedt lezers diepgaande inzichten.

Lees meer artikelen van: Jordan Keats

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen