Quantcast
Legendarische Schepper Hironobu Sakaguchi Wijst Final Fantasy Terugkeer Af
Artikel overzichtNintendo Switch games overzichtPlayStation 5 games overzichtReview overzicht

Legendarische Schepper Hironobu Sakaguchi Wijst Final Fantasy Terugkeer Af

Jul 03, 2024 5:25 PM

Hironobu Sakaguchi, de bedenker van Final Fantasy, heeft aangekondigd dat hij niet terugkeert naar de iconische game-serie. Dit nieuws komt ondanks een recente samenwerking met Square Enix voor de release van zijn nieuwste RPG, Fantasian: Neo Dimension op de Nintendo Switch. In een interview met Bloomberg verklaarde Sakaguchi dat hij de voorkeur geeft aan het genieten van games als consument, in plaats van deel te nemen aan hun ontwikkeling. Dit betekent dat fans niet hoeven te hopen op nieuwe bijdragen van hem aan andere klassieke titels zoals Blue Dragon en Lost Odyssey. Echter, Sakaguchi heeft wel interesse getoond in het herleven van Terra Battle, een strategiegame die in 2014 werd uitgebracht, maar sindsdien is verwijderd. Sakaguchi's carrière bij Square Enix begon in 1983 en zijn werk, vooral aan de eerste Final Fantasy, redde het bedrijf van een naderende ondergang.

Waarom wil Hironobu Sakaguchi niet terugkeren naar de Final Fantasy-serie?

Sakaguchi wil liever genieten van games als speler zonder betrokken te zijn bij de ontwikkeling en productie, wat volgens hem zijn plezier in het spelen zou verminderen. Hij gaf aan dat hij bang is dat de verantwoordelijkheid voor de serie zijn speelervaring negatief zou beïnvloeden.

Fantasian: Neo Dimension is een RPG van Hironobu Sakaguchi die eerder exclusief op Apple Arcade beschikbaar was. Sakaguchi heeft een aanzienlijke invloed gehad op de RPG-wereld, vooral door zijn werk aan de Final Fantasy-serie, die meer dan 185 miljoen exemplaren wereldwijd heeft verkocht. Zijn oprichting van Mistwalker heeft geleid tot andere populaire titels, met medewerking van bekende componisten zoals Nobuo Uematsu.Samira Khan avatar
Geschreven door:

Samira Khan

Samira Khan is een verhalenenthousiast met een scherp oog voor storytelling in spellen. Haar literaire benadering van gamekritiek onderzoekt thema's, karakterontwikkeling en plotstructuur, waardoor ze een aanhang krijgt onder gamers die de kunst van het vertellen waarderen.

Lees meer artikelen van: Samira Khan

Volg ons


Login or register to join the conversation
Bekijk meer artikelen